KEMISKA ARBETSMILJÖRISKER

Kurslängd: 4 timmar
Plats: Hela Sverige
Utbildare: Kunskapskontoret
Typ: Företagsanpassad utbildning


När och vart finns utbildningar inom kemiska arbetsmiljörisker?

Behöver du ytterligare information? Skicka gärna en intresseanmälan så återkommer vi så snart som möjligt.


Hur går utbildningen till?

Utbildningen ger deltagarna kunskap om viktiga säkerhetsregler och föreskrifter vid hantering av härdplaster i industriell miljö. Det rör arbete med, Isocyanater, polyuretan och epoxi.

Varför ska man gå utbildning för kemiska arbetsmiljörisker?

Utbildningen bygger bl.a. på kraven som ställs i AFS 2011:19 Kemiska arbetsmiljörisker.

Få färdigheter till att genomföra riskbedömningar, skapa skyddsåtgärder och hantera spill och utsläpp. Utbildningen lägger stort fokus på hur vi kan arbeta säkert med kemikalier för att skapa en god arbetsmiljö.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till chefer, skyddsombud samt de som arbetar med kemikaliehantering.

Utbildningsformat

Klassrumsteori kombineras med praktiska övningar för att säkerställa att viktiga punkter förstås ordentligt. Efter avslutad kurs och prov får deltagarna ett kursbevis som anger utbildningsnivå, omfattning och innehåll.

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Från och med 1 januari 2021 finns ett stöd för arbetsmiljöutbildningar. Det är en gemensam satsning från Svenskt Näringsliv, LO och PTK där du som arbetsgivare kan ansöka om stödet för att delfinansiera utbildningskostnader. AFA Försäkring administrerar stödet och godkänner vilka utbildningsarrangörer som omfattas.

Kunskapskontoret är godkänd utbildningsanordnare för arbetsmiljöutbildning. Det innebär att företag inom den privata sektorn som anlitar oss för arbetsmiljöutbildning har möjlighet att söka ersättning för sina utbildningskostnader från AFA Försäkring.

Bakgrund till stödet

Svenskt Näringsliv, LO och PTK gör en satsning på utbildningar inom arbetsmiljö och från och med 1 januari 2021 kan du som arbetsgivare ansöka om detta. Stödet ska hjälpa till att delfinansiera arbetsmiljöutbildningen. Stödet prioriteras till de som väljer att utbilda flera personer med olika roller samtidigt. Stödet administreras av AFA Försäkring och totalt satsas 75 miljoner kronor. Stödet hjälper till att finansiera utbildningskostnader, resor, logi och kost.

Vilka utbildningar är godkända?

Stödet gäller arbetsmiljöutbildningar på både grundnivå samt vidareutbildning. Stödet gäller för både klassrumsundervisning och distansutbildning.

Vem kan ansöka om stödet?

Arbetsgivaren inom privat sektor med minst anställd samt kollektivavtal om TFA kan söka om stödet. Stödet omfattar både arbetare och tjänstemän i privat sektor.

Är du anställd och vill lära dig mer om arbetsmiljö? Prata med den som är ansvarig för kompetensutveckling på ditt företag och undersök vilka möjligheter det finns att ni kan ansöka om stödet.

För att läsa mer och ansöka om ersättning för dina utbildningskostnader klicka här

Är föredragna datum inte tillgängliga?

Skicka oss ett mail här och låt oss se om vi kan ordna ett annat datum till dig.

 

Andra utbildningar som skulle kunna vara av intresse